Puppy keuze

 

Het kiezen van een puppy gebeurt meestal emotioneel.  Je kunt het niet laten om dat kleine puppietje vast te pakken en mee naar huis te nemen . 

De juiste keuze bepalen , is heel wat moeilijker.  Meestal komen achteraf problemen te voorschijn die we hadden kunnen voorzien ...............     

 Veel gedragsproblemen zijn genetisch bepaald m.a.w. overgeërft van vader of moeder.

 

Vooraleer je een keuze maakt , doorloop dan eerst even onderstaande tabel :

1. Heb je de vader en moeder gezien van uw toekomstige pup ? Vooral angst en agressie erft over van  vader ( of moeder ) naar de pup .  Heel belangrijk dus dat  je eerst kennismaakt met vader en moeder alvorens een pup aan te schaffen. Bij sommige kwekers kun je zelfs de moeder nog niet zien .... dan moet je al een sterk vermoeden krijgen dat er iets fout is.

Vraag ook of je contact mag hebben met de eigenaars van de pups van een vorige nest van dezelfde combinatie Als je hier steeds dezelfde problemen tegenkomt , kan je er van op aan dat er een erfelijk probleem aanwezig is !

2. Houd rekening met de raseigenschappen : Kies een ras dit zich gemakkelijk thuis zal voelen in de omgeving waar hij terecht zal komen.  Niet iedere hond is geschikt om lang alleen thuis te blijven.  Sommige honden zijn van nature lui en andere weer veel actiever . Sommige honden blaffen ook gemakkelijker dan anderen . Bepaalde  rassen zijn wantrouwig naar vreemden .... enz.
3. Controleer de leefomgeving van de puppies. Waar verblijven de pups bij de kweker. De pups moeten opgevoed worden in het huisgezin.  Zitten ze echter achteraan in een hok, dan is het risico groot dat ze slecht gesocialiseerd worden en later moeilijkheden krijgen met contact met mensen en andere honden. Ook het aanleren om zindelijk te worden zal dan veel moeilijker worden.
4. Kies een pup die past bij uw eigen persoonlijkheid :  Neem geen drukke pup als u zelf een rustig type bent.  Veel mensen houden van een dominante pup maar ben je zelf genoeg ervaren om zo'n hond in goede banen te leiden ?
 5. Ga iedere week op bezoek bij de kweker en bekijk de pups  hoe ze groeien , hoe ze spelen met elkaar en bekijk de interacties tussen de puppies onderling en tussen u en de puppies.

 Ga eens naar onderstaande link en bekijk de 2 filmpjes . Zie je duidelijk het verschil tussen goed en slecht gesocialiseerd ? Goed zo !  Of zie je dit niet  ......  laat u dan door mij bijstaan en samen maken wij voor u de beste keuze . 

 

http://www.puppyschool.co.uk/how-to-find-a-good-breeder

Ook indien je vragen hebt over de aanschaf en/of keuze , kan je altijd bij mij terecht !

dgent@telenet.be

Welk ras past bij u  ?  zie website www.gekophonden.be

DG&T : Coaching en begeleiding :

Ossevenstraat 27 - 2340 Beerse - 0497/42.34.36