Trainingsmethode

 

De trainingsmethode 

Onze methode is gebaseerd op :

1. Stress reductie : Veel puppy's worden met héél veel stress opgevoed . Doordat wij de hond niet begrijpen en geen rekening houden met zijn hondentaal , brengen we de pup van in het begin in de problemen . De pup bijt , hapt , springt op en doet alles wat wij niet willen . Hoe meer we er tegen in gaan , hoe slechter het wordt.

Opvoeden door gebruik te maken van ' neen '  , zorgt voor heel veel stress omdat de pup niet leert waarom hij dit niet mag doen  en hij leert ook niet wat hij in de plaats moet doen .

1a. Veiligheid :  De hond moet leren om zichzelf terug te trekken ( als hij problemen heeft ) naar zijn veilige plaats. Dit wordt aangeleerd door middel van de comfortmat .

1b. Controleerbaarheid ; De hond moet leren zijn omgeving zoveel mogelijk te controleren. Doordat de eigenaar steeds aankondigd , wat er gaat gebeuren , zal de hond veel minder stress hebben omdat hij ' op voorhand ' weet wat er gaat gebeuren .

De individuele begeleiding aan huis  start best op 8 of 9  weken :  Om u vanaf het begin te leren uw pup op te voeden , starten we best zo vroeg mogelijk om alle problemen te vermijden !  

 

2. Positieve methode :  Onze methode bestaat voor 100% uit  positieve benadering .

 -  Vermijden van probleemgedrag en conflictsituaties 

 -  Als de pup dan toch probleemgedrag vertoont , hoe onderbreken .

 -  Leer de pup dat rustig gedrag meer opbrengt dan opgewonden gedrag

 -  Aanleren van een veilige plaats 

 

 

 DG&T  -  Gedragbegeleiding en coaching

 Ossevenstraat 27 - 2340  Beerse -

 0497/42.34.36   email :   dgent@telenet.be