Puppy socialisatie

 Puppy socialisatie 

 

Om tegemoet te komen aan de noodzaak om pups te socialiseren wordt er soms een wandeling gedaan met pups  .

Omdat het  voor mij absoluut belangrijk is dat de socialisatie verloopt zonder angst-gevoelens , wordt er voorzichtig om gegaan met het socialisatie proces.  Pups worden niet zomaar bij elkaar gezet . Ze moeten elkaar eerst leren kennen en dat wordt geleidelijk aan opgebouwd.

Wandeling op aanvraag 

Inschrijving vooraf noodzakelijk .

Mensen met een pup die bij mij ingeschreven zijn kunnen met elkaar afspreken om samen te gaan wandelen en kennis te leren maken met andere pups .  Dit kan ook onder begeleiding. Het email adres wordt , mits uw toestemming doorgegeven aan ander puppy-eigenaars die u kunnen contacteren om samen te gaan wandelen.  

De bedoeling is om pups te leren wennen aan elkaar zodat ze geen angst/ of teveel opwinding  hebben bij het zien van een andere hond . Het is niet de bedoeling om honden gewoon bij elkaar te zetten en te laten spelen :  zie pagina  ' hoe honden socialiseren ' 

Opmerking :  pups mogen vanaf 9 weken bij elkaar komen .  Vroeger werd er omwille van het risico op besmetting , gesteld dat pups pas vanaf 12 weken bij elkaar mogen . Uit medisch oogpunt is dit juist maar de socialisatie van een pup duurt maar tot zijn 12 weken , daarna wordt deze socialisatie periode afgesloten  ( socialisatie daarna is nog mogelijk maar enorm moeilijk en langzaam proces ). Het is veel belangrijkere om uw pup vanaf 9 weken te socialiseren .  Het risico op besmetting is heel erg klein op voorwaarde dat je plaatsen vermijd  waar veel honden hun behoeften doen.